Subscribe Us

De ce nu trec pe WordPress?

De ceva vreme mă tot bate gândul să renunț la Blogger și să trec pe WordPress. Până la urmă sunt atâtea avantaje: Teme care primesc update-uri constante, plugin-uri folositoare (Yoast Seo, normal) și mediu mai profi, să zic așa. Nu știu dacă știe cineva, dar Blogger face urât uneori când inserezi o fotografie și vrei să poziționezi un paragraf lângă ea. E greu spre imposibil.

...sau poate îmi scapă mie ceva.

Acum, aș avea 2 variante la dispoziție:
  1. Să trec pe WordPress în mod gratuit
  2. Să achiziționez ceva hosting
Dacă aș trece pe WordPress dar aș avea cont gratis, nu aș avea acces la plugin-uri și nu aș putea face cine știe modificări, ar fi doar ceva estetic și atâta tot deci ar fi egal cu 0 așa că varianta asta se elimină din start.

A 2-a variantă ar rămâne cea mai fiabilă opțiune. Aș avea libertate aproximativ totală de desfășurare. Pot instala ce vreau și să fac ce mă taie capul, aproape, cu mici excepții. 

Zis și făcut, intru ca un virgin al internetului pe Google și caut ”Top site-uri care oferă hosting”. După 15 minute mi-au ieșit în cale următoarele 3 firme: Hosterion, NameBox și Hostico. Normal, aș fi ales MxHost, dar parcă-și bat joc de clienți.

De exemplu: Pachetul Silver WP prima lună este 1 euro iar la prelungire este 7.99 euro (că deh, diferență de 5 bani între 7.99 și 8 euro). Tot ce oferă în plus sunt 30 de gb pe SSD în timp ce alții oferă 10-15.

Cu un simplu calcul vedem că: 7.99 euro * 11 luni (pentru că prima lună este 1 euro) înseamnă 87.89 euro adică 416 de lei +/-.  Merită? Nu prea cred.


Începem cu NameBox...

Pachetul WP Starter: 16 GB pe SSD, probabil 1 GB RAM și 1 CPU alocat. 3.99 euro pe lună, adică 47.88 euro pe an. 270.46 ron pe an, fără domeniu. Cu domeniu probabil ar fi ceva mai mult. Merită? Probabil.


Continuăm cu Hosterion...

Pachetul Găzduire Web Basic: 3 euro pe lună, 36 euro pe an. 10 GB spațiu pe SSD, probabil tot 1 GB RAM și 1 CPU alocat. 39.27 euro pe an, 185.17 lei, fără domeniu. Merită? Probabil, mai ales că cei de la Cavaleria au host aici deci există cumva garanția că e ceva de calitate. Totuși, nu cred că cei de la Cavaleria folosesc Pachetul Găzduire Web Basic.


Continuăm cu Hostico...

Pachetul Maxi: 3.49 euro pe lună, 41.88 euro pe an. 10 GB spațiu pe SSD, probabil tot 1 GB RAM și 1 CPU alocat. 235.92 lei anual fără domeniu. Merită? Probabil.


Concluzie...

Și totuși? De ce nu trec pe WordPress? Ei bine, nu am o sursă de venit stabilă dat fiind că eu sunt elev. Am ceva bani strânși deoparte, bani care probabil mi-ar ajunge pentru o puțină bucată de timp, probabil 1-2 ani. Dar atât timp cât nu am încă probleme cu site-ul, voi rămâne pe blogger. Dacă voi ajunge, cândva, să am mulți vizitatori deodată și se va bloca site-ul, doar atunci voi trece pe WordPress, achiziționând totodată și un pachet de găzduire. 
Am ales să compar pachetele standard între ele deoarece eu m-am gândit să fac acum schimbare, când blog-ul încă este mic. Nu am vrută să mă complic cu VPS-uri și alte cele.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii